The Continental-Oriental Apt.

Med sin sentrale beliggenhet i gamlebyen i Oslo, har denne leiligheten fra 1898 gjennomgått en stor transformasjon for å bli et hjem for nye eiere. Gjennom en omfattende prosess har planløsningen blitt redesignet og tilpasset for å gi plass til to nye bad, fire soverom, en ny kjøkkensituasjon, samt spisestue og stue. Den originale planløsningen bestod av tre soverom og et lite bad, mens gangen som krysser gjennom leiligheten var unødvendig stor. Nordsiden av leiligheten ble totalt ombygget, mens de fire sørvendte rommene ble beholdt slik de var med stukkatur og andre originale detaljer.

Som kokk og filmregissør hadde de nye eierne klare ideer rundt deres ideelle leilighet. Gjennom designprosessen ble det overordnede temaet for interiøret en kombinasjon av kontinentale og orientalske designelementer, med utgangspunkt i å bygge lag på lag for å skape en historie i hvert rom. Den nye delen av leilighet ble designet med kurvede vegger, nisjer for oppbevaring og en praktisk størrelse på de nye rommene, samtidig som vi fokuserte på kombinasjonene mellom ulike materialer og farger.

 
 

Tradisjonell kakkelovn og brystning i spisestuen

 

Kjøkkenet ble designet og utviklet i tett samarbeid med eierne og et lokalt møbelsnekkeri

 
 
 

Kjøkkenet, spisestuen og stuen har fått hver sin visuelle utførelse gjennom ulike elementer, samtidig som det er bevart flyt og stil gjennom leiligheten som helhet. I hjertet av leiligheten finner vi stuen som knytter både gang, hovedsoverom og spisestuen sammen, og som gjør det til en naturlig samlingsplass for familien. En ny peis ble bygget med spesiallagde fliser fra Tyskland, og som står i kontrast til den tradisjonelle kakkelovnen i spisestuen med sine kremfargede ornamenterte fliser. Kakkelovnen fremstår som om den alltid har vært der, men ble konstruert og plassbygd som en del av renoveringen. Ved å tilføye en tradisjonell brystning i rommet, fasiliterer spisestuen for timeslange middagsselskaper i en ærverdig atmosfære.

Kjøkkenet befinner seg helt i enden av leiligheten og har fått en skreddersydd øy som sitt senterpunkt. Øyen er designet og spesiallaget for å gi plass til enkle hverdagsmiddager og med det en mer avslappet spisesituasjon. Fra kjøkkenet er det tilgang til en inntrukket balkong, dekorert med håndlagde fliser fra Marokko og med utsikt mot sentrum med det nye Munchmuseet i horisonten.

 

Peis i stuen med spesiallagde fliser fra Tyskland

 

Barcode og det nye Munchmuseet i horisonten

 

Kakkelovnen har håndlagde ornamenterte fliser fra Polen i tradisjonell utførelse

 
 
 

På hovedbadet finner vi dusjen i senter med sin buede form. Kontrasten mellom det stringente og det organiske skaper et dynamisk baderom. Veggene ble kledd i smale keramiske fliser som er satt i sammenheng med øvrige fliser vi finner igjen i kjøkken og stue. Med kjøligere lysinnslipp fra nord er rommet veiet opp med varme toner i både malte flater, fliser, samt i innredningen som er utført i mørkbeiset treverk.

Hovedgrepet på badet med buen ble senere et gjennomgående element i den nye delen av leiligheten. Dette skaper en helhet, samtidig som det løste flere arkitektoniske utfordringer hva gjelder flyt og romfølelse.

 
 
 
 

Gjestetoalettet fikk en plassbygget nisje for å utnytte arealet

 
 

Garderobene i leiligheten har blitt designet og spesiallaget for å passe stilen i leiligheten

 
 
 

Balkongen ble oppgradert med håndlagde marokkanske fliser

 
 
 

Garderoben i hovedsoverommet fikk samme finish som kjøkkenet, noe som er med på å skape et helhetlig uttrykk

 
 
 

Skreddersydde nisjehyller i et av soverommene

 
 
 
 
 

Bokhylleseskjon utført av møbelsnekker på stedet

 
 
 
 

Dusjen på hovedbadet med sin buede vegg

 
 
 
 

En kurvet vegg gir gangen fin flyt

 
 
 
 
 
 
 
 
 

hallo@osloaula.no

Copyright © 2024 Oslo Aula AS

Terms and conditions