Øskje

Håndverk+, med initiativtaker Kirsten Visdal i spissen, gikk for første gang av stabelen i juni 2018. Håndverk+ er en møteplass for håndverkere og designere, med mål om å forene norsk design og tradisjonell håndverk for å bevare norsk kulturarv, samt fremme håndverk som en ny norsk næring.

Vi ble spurt om å lage prototyper som skulle stilles ut på utstillingen under Håndverk+. Vårt mål var å forene håndverk og design, formidlet gjennom ett eller flere produkter. Som et utgangspunkt i prosessen tok vi for oss 4 sentrale begreper; design, håndverk, tradisjon og materialer. Vi ville avdekke begrepenes sammenhenger og relasjoner, og på den måten skape et godt grunnlag for videre utarbeidelse av produktene. Videre har vi hatt som kriterier at produktene skal være bærekraftig produsert, samt ha en nytteverdi og varighet gjennom et godt og tidløst design.

Øskje produseres ved bruk av den tradisjonelle håndverksteknikken sveiping. Esken består av lokk og bunn i heltre eik, og et sveipestykke laget av 3 mm tykk eikefinér. Øskje produseres for hånd i Oslo.

Øskje - L 22 x B 17 x H 10 cm

Pris: kr 2000. Øskje er tilgjengelig hos Norway Designs og Nr. 9 i Sandefjord.

 
xøskje-oker.jpg
 
 
øskje-7.jpg